THE burger.

När Calle misstänksamt snabbt vet vad han ska beställa när vi är ute och äter vet man att det är en hund begraven någonstans. När sedan servitrisen på Little Owl frågade om vi hade hittat dit via killen från Flippin’ Burgers i Stockholm såg jag ut som ett frågetecken samtidigt som Calle nickade ivrigt och sa att ja, det var vi. Var vi? Ja, tydligen. Eftersom vi inte bor i Stockholm har jag inte följt hypen kring den lilla hamburgerrestaurangen med den långa kön, men som jag har förstått det har ägaren rest runt i USA för att leta efter den perfekta burgaren, och den på Little Owl är tydligen en av dem.

Jag beställde majssoppa med grön sparris (grymt god!) till förrätt och en stor omelett till varmrätt. Och ok, tre kulor glass och ett glas moscato d’asti till dessert. Underbar (men liten!) restaurang med otroligt trevlig personal. Vi hade bästa servitrisen ever som gav oss massor med tips på andra bra restauranger att kolla upp. Återkommer i den frågan.

PS. Tydligen användes huset som restaurangen huserar i som exterior shot i tv-serien Vänner, så bli inte förvånad om det står horder med turister utanför som fotograferar och pekar. DS.