Sist vi besökte Eataly blev jag frälst. Inte undra på det, för det är verkligen svårt att vandra omkring bland alla fina produkter och inte bli imponerad. Den här gången svängde vi förbi för att äta lunch och bestämde oss för att prova pastan. Men, meh, jag vet inte. Min pasta med tomatsås var helt ok, men jag får nog säga – väldigt blygsamt – att min och Calles tomatsås slår den vi fick på Eataly. Big time.

Men, resten av Eataly är verkligen ett mecka för matintresserade. Man kan hitta allt! Vi nöjde oss dock med att köpa hem lite ost och kallskuret, för i den här värmen är det inte direkt något annat som känns lockande.

Innan vi åkte tillbaka till Brooklyn gick vi såklart till Birrerian för att ta en öl (when in Eataly som man brukar säga…) och den här gången provade jag en med smak av timjan. Mycket spännande men knappast det godaste jag har smakat. Summan av Eataly-kardemumman? Det är verkligen väl värt ett besök, men håll dig borta från pasta pomodoro om du tycker att det där med tomatsås är din grej i köket.