Köpt själv. Gillat. Skrivit om.

För några dagar sedan fick jag ett mail från ett företag som ville att jag skulle anordna en tävling på min blogg. Vinsten var ett presentkort och motprestationen var en länk till företagets hemsida. Jag tackade nej men undrade samtidigt vad de hade tänkt att jag skulle få för det. Ökat besökarantal var svaret, för -citat- “för en bloggare handlar det mesta och viktigaste om att få upp besöksantalet för att ha möjlighet att sälja annonser på bloggen”.

Well, inte för mig.

Jag bryr mig inte det minsta om läsarantal, statistik eller om att sälja annonser. Jag driver min blogg för att jag tycker att det är kul. Jag tycker dessutom att det är väldigt viktigt att ni som läser här vet att om jag skriver om något som jag gillar – då gillar jag verkligen det. Jag kommer aldrig att länka till ett företag eller skriva om en produkt för att de vill/kräver det.

Ibland framställs erbjudanden som att jag ska vara tacksam för att de hör av sig till just mig – (“du är en av få utvalda som får jobba med det här recepthäftet/produktlanseringen/tävlingen”) och jag kan förstå att det låter lockande för vissa men ärligt, är det verkligenni företag/PR-byråer som gör mig en tjänst? Knappast.