Grrreat med grönsaker (ja, värsta bildtexten ever).

Veckan har startat med bästa vädret någonsin. Hurra! Vad jag har längtat efter solsken, varma sommarkvällar och luncher utomhus. Idag åt vi godaste grönsakbiffarna till middag – perfekta som tillbehör till nästan allt! Idag serverades de med raggmunkar och rårörda lingon.
 
Grönsaksbiffar
middag och lunchlåda
 
2-3 morötter
1 stor palsternacka
1 gul lök
1 broccoli
1 liten bit vitkål
2-3 ägg
2 msk potatismjöl
salt, nymald svartpeppar
en gnutta muskot
 
Riv morötter, palsternacka och lök (jag brukar riva ganska grovt) och lägg i en skål. Finhacka vitkålen och broccolin (jag använder bara buketterna) och blanda med resten av grönsakerna. Tillsätt ägg och potatismjöl, krydda med salt, nymald svartpeppar och muskot. Låt smeten dra en stund. Stek på medelvärme några minuter på varje sida.