Helgen har spenderats på landet hos Calles föräldrar. Vädret har varit fint (men kallt!) och jag har planterat sallad och tagit fram utemöblerna på trädäcket. Sommaren är med andra ord varmt välkommen när det passar. Vi har dessutom provat rödviner till bröllopsbonanzan och än så länge har vi bestämt oss för ett av tre viner. Sitter ni inne med tips på bästa vinet för upp till 100-lappen? Släng iväg en kommentar!

För många har det varit sparrispremiär, och idag var inte vi sämre. Bibbis special fixar man om man blandar vitvin och grädde (ungefär 1 dl av varje) och smular i en grönsaksbuljongtärning (Kung Markattas ekologiska, tveklöst bäst). Häll det på sparrisen på ett fat (bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen!) och hyvla över parmesan eller smula över getost. Garnera med pinjenötter. Gratinera i ugnen 10-12 minuter.