Ända sedan jag var liten har jag fått höra “vad äter du egentligen?”. Många gånger. Så många att jag inte ens suckar och skakar på huvudet när vilt främmande människor tror sig ha rätt att ifrågsätta mina matvanor. Någon gång när jag är lite mer uppeldad ska jag skriva ett långt (och argt) inlägg om hur trött jag är på människor som tror att man bara är normal om man vill äta kött. Håll ut, det kommer.

Hur som, det var inte det jag skulle skriva om, utan om den här geniala svampen. Jag vet att jag har skrivit om portobellosvamp innan, men det är verkligen en grym liten sak att servera. Tacksamt, dessutom. Rensa lite, putsa lite och fyll med vad du vill – stark ost, grönmögelost, finhackad svamp, finhackad lök, you name it. Perfekt om du bjuder någon på middag som inte råkar vilja äta kött. Just sayin.