Jag tycker att vi kickstartar veckan med en dessert (som motvikt till cyklingspasset deluxe som precis avverkades). Hemma hos mamma och pappa har man turen att hitta fryst flädersaft (vår är slut för längesedan…) och på den kan man göra alldeles ljuvlig pannacotta. Receptet kommer från Hemmets Journal.

Fläderpannacotta
6 portioner

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3,5 gelatinblad
0,5 dl socker
2 dl koncentrerad flädersaft
bär till garnering

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frö och låt det dra till sig i tio minuter. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Plocka upp vaniljstången och häll i saften. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt några timmar. Garnera med bär precis innan servering.