Det finns två saker som jag försöker bli bättre på – att baka bröd, och att äta upp rester. Med brödprojektet går det alldeles utmärkt, tackar som frågar, men det där med att äta upp rester – det går sådär. Fram tills idag. Av överbliven bolognese gjorde jag paj, toppad med spetspaprika och en riktigt god cheddarost. Klapp på axeln till mig! Har ni några andra bra tips på vad man kan göra med överbliven mat?

Restpaj
2 portionspajformar

1/2 sats pajdeg (jag gör alltid med kesella, dinkelmjöl och lite smör)
överbliven quornfärssås/köttfärssås
1 spetspaprika
riven cheddarost (en smakrik sådan)
chilipulver

Blanda ihop pajdegen, tryck ut i pajformarna och förgrädda i 10 minuter, 200 grader. Fyll skalen med såsen, lägg på finhackad spetspaprika och riven cheddarost. Pudra över lite chilipulver. Grädda i mitten av ugnen ungefär 10 minuter tills osten smält och fått en fin färg. Servera med en stor sallad och snabbaste såsen i världen. Ät omedelbart.