De flesta gillar sina majskolvar med salt och helt vanligt smör. Inget fel i det, men att äta en grillad majskolv med kryddsmör (tänk chili, citronzest och kärlek) är ungefär etthundra gånger bättre. Det existerar inga mått på det här smöret utan det är improvisation som gäller. Ett tips är dock att följa det gamla ordspråket ju mer chili desto bättre.

Kryddsmör deluxe
en ganska stor klutt

1 stor klick ekologiskt smör (typ 100 g)
1 liten vitlöksklyfta
chilipulver
1 liten citron (skalet)
svartpeppar
havssalt

Låt smöret stå framme ett tag så att det blir mjukt och lätt att vispa. Riv vitlöken fint (jag använder vårt microplane, oslagbart) och blanda i kryddorna och det finrivna citronskalet. Jag föredrar att använda helt vanligt chilipulver men om du är lite wild n crazy kan jag tänka mig att alla chilisorter du kan få tag på kan vara gott i.