Alla som äter vegetarisk mat på måndagar räcker upp en hand! I vår familj äter vi ju vegetarisk mat nästan alltid men på måndagar gör vi det lite extra mycket. Såklart. Meatless monday for the world!

Quornfärsfylld aubergine
2 portioner

2 auberginer
300 g quornfärs
1 burk hela tomater (Saltå Kvarn, såklart!)
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt & nymald svartpeppar
torkad oregano
parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på hälften, gröp ur dem och tärna aubergineköttet. Värm en stekpanna med lite olja. Häll på quornfärsen, tomater, tomatpuré och vatten. Tillsätt aubergineköttet och kryddorna och låt röran puttra under lock i ungefär en kvart. Lägg aubergineskalen i en ugnsfast form och förgrädda i några minuter tills de har blivit mjuk (-are). Fyll skalen med quornfärsröran, toppa med riven parmesanost. Grädda i mitten av ugnen tills osten har smält. Servera med en god sallad och kall parmesansås.