Allt sedan AnnLouise hade med sig den här hommousvarianten till vår MBT förra veckan har jag varit alldeles bombsäker på att den heter Lemony Snicket-hommous. Så har jag såklart fnissat lite när jag har tänkt på det eftersom det finns en film som heter så och jag fick inte alls ihop varför hommousen skulle vara döpt efter just den filmen. Men – jag hade fel, såklart, för hommousen heter Lemony-lime hommous, och den är så god (och syrlig) och att den genast måste provas. Av alla. Såklart.

Lemony-lime hummus
en stor sats

3 stora vitlöksklyftor (hackade)
0,5 dl färsk persilja
0,5 tsk paprikapulver
¼ tsk chiliflakes
5 dl kikärter (ungefär 1,5 burk)
0,6 dl färskpressad citronjuice
0,6 dl färskpressad limejuice
2 msk tahini (Kung Markattas, såklart)
4 msk fin olivolja
1-4 msk vatten
rivet skal från 1 citron
rivet skal från 1 lime
några nypor flingsalt

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa tills du får en alldeles slät massa. Späd hommousen med vatten tills den får en bra konsistens. Ringa över olivolja och paprikapulver, låt stå kallt en liten stund.