Till för-nyår serverade Calle en amuse bouche som kanske inte hade lika coolt namn som Gustafs jersusalem artichoke blaster men den var minsann precis lika god! Calle bjöd på en prästostcrème med dillolja och löjrom alt. syrad rödlök som passade utmärkt till vår champagne.

6 små portioner

0,5 dl crème fraiche
0,5-1 dl extra lagrad prästost
1 dl turkisk yoghurt

dill
rapsoja

6 msk pressad citronsaft
3 msk socker
några skivor rödlök

Värm crème fraichen i en kastrull. Blanda i riven prästost och rör runt tills den smält. Låt svalna. Blanda den smälta ostcrèmen med turkisk yoghurt (10%). Salta och peppra. Häll upp i små snapsgas och ställ på kylning. Finhacka under tiden dill och blanda med rapsolja. Om ni vill göra en vegetarisk variant- värm 6 msk pressad citronsaft med 3 msk socker. Värm och rör om. När det har kokat upp lägger du i några skivor rödlök. Låt svalna och dra i tio minuter. Lägg lite löjrom på toppen av crèmen (alt. syrad rödlök) precis innan servering. Ringla över dilloljan.