Jag tror att nästan alla har en relation till stuvade makaroner. Du åt det när du var liten, din mamma gjorde världens bästa, du hatar det som pesten och för att inte tala om hur illa du tyckte att det smakade i skolan. För mig handlar stuvade makaroner om två saker: 1. Min pappa och 2. Fjällsemester. Jag har starka minnen från när jag var liten och min pappa lagade stuvade makaroner. Vilken lycka! Det var dessutom standardmat när vi var på fjällsemester när jag var liten och jag kan lova er – det är få saker som smakar så gott som stuvade makaroner efter en heldag i backen. (Idag skulle jag antagligen svara en kall öl eller ett glas vin men hav i åtanke att jag var ungefär åttaår gammal när det här minnet begav sig.)

Hur gör man de där stuvade makaronerna då? Man köper ett paket idealmakaroner och läser på paketet. Glöm inte att tillsätta lite extra muskotnöt, nymald vitpeppar och en gnutta socker. Och justdeja, ät det hela med chilisås och rivna morötter. Hej, barndomsminne!