Idag fyller min mamma år, och det tycker jag att firar med ett Margareta-recept. Min mamma gör nämligen världens godaste kanelbullar, alla kategorier. Grattis, mamma!

Mammas kanelbullar
många!

200 g smör
0,5 l mjölk
65 g jäst
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
1,5 l vetemjöl (+  ev lite till)
2 tsk kardemumma (hel, mal själv)

smör
kanel
kademumma
1 uppvispat ägg

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll blandningen över jästen och rör om lite tills det smälter. Häll i socker, salt, ägg, stött kardemumma och mjöl. Jäs i 30 minuter. Ta upp degen på mjöljat bakbord och dela i fyra lika stora delar. Kavla ut till en rektangulär ruta. Ställ fram smöret, bred ut på degrutan och strö över kanel, stött kardemumma och socker. Rulla ihop till en lång rulle, dela i mindre bitar och lägg i pappersformar. Jäs övertäckt i 30 minuter till. Sätt ugnen på 250 grader, pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 7 minuter. Låt svalna på galler.