Vad jag önskar att den här bilden kunde ge maträtten lite mer rättvisa. Den här eggplant parmigianan är nämligen något av det godaste jag har smakat på länge! Prova, ok? Receptet kommer från min favorit, mästerkocken Mario Batali.

Eggplant Parmigiana
4 portioner

2 stora aubergines
ungefär 5 dl tomatsås
1 kruka basikila
2 paket mozarella
2-3 dl riven parmesanost
2-3 dl brödsmulor
salt & nymald svartpeppar
olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolja på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva auberginen i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på det oljade bakplåtspappret (vi körde skivorna i omgångar i ugnen) och strö över salt och nymald svartpeppar. Baka i ugnen tills aubergineskivorna har fått färg, det borde ta ungefär 12-15 minuter. Sänk ugnen till 175 grader. Hacka basilikan och skiva mozarellan. Smöra en ugnsfast form och lägg 6-8 aubergineskivor i formen. Häll över tomatsås och hackad basilika och lägg en skiva mozarella ovanpå. Toppa med riven parmesan. Upprepa tills du har använt alla aubergineskivorna. Strö över brödsmulorna (jag brukar använda gammalt bröd som jag rostar och sedan mixar) och grädda i ungefär 20 minuter tills brödsmulorna har fått färg. Servera direkt med en god sallad (och ett glas rött…)