Eftersom jag och Calle aldrig hittar någon svamp när vi är i skogen är det tur att vi har världens bästa Magnus en trappa ner. Han hittar hur mycket svamp som helst och är dessutom så snäll att han delar med sig till sina svamplösa grannar. Hurra! Med min svampranson ska jag göra den här finfina pajen som Magnus bjöd på för några veckor sedan.

Magnus kantarellpaj
4 portioner

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt

1 liter färska kantareller
25 g smör
3 ägg
2 dl vispgrädde
havssalt & nymald svartpeppar
2 dl riven västerbottensost

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smör, mjöl och salt till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet i 10-12 minuter tills det fått färg. Sänk värmen till 175 grader. Rensa och hacka kantarellerna grovt. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret och bryn svamp och lök i några minuter på medelvärme. Är svampen blöt måste du låta vätskan fräsa ur i en torr stekpanna först. Lägg svampblandningen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda i osten och häll det över svampen. Salta och peppra. Grädda i ungefär 20 minuter tills fyllningen har satt sig (OBS att det skiljer m-y-c-k-e-t mellan olika ugnar). Servera med en god sallad.