Jag ber om ursäkt för den låga aktiviteten här – jag har tyvärr veckan-från-helvetet och har fullt upp med att hålla huvudet ovanför vattenytan. Nåväl, det verkar visst vara lag på att veckan innan semester helt enkelt måste vara för jävlig. Men hörni, vet ni vad? Det här receptet är ingen nyhet direkt, men se det som jag brukar säga – som en påminnelse. För fyllda grejer är ju verkligen det bästa som finns! Alltså, nästa gång du funderar på vad du ska bjuda på för något – gör det här.

Fylld zucchini
4 portioner

4 (ekologiska) zucchinis
200 g quornfärs (eller nötfärs)
2 st schalottenlökar
1 stor riven vitlöksklyfta
1 riven morot
4 mogna tomater
2 msk tomatpuré
en skvätt rödvin
salt & nymald svartpeppar
en gnutta socker
torkad oregano
getost & ev vanlig riven ost till gratinering

Sätt ugnen på 175 grader. Gröp ur zucchinisarna och hacka zucchiniköttet. Förgrädda zucchiniskalen i ungefär 10 minuter och höj sedan ugnen till 200 grader. Stek löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt quorn (eller nötfärs), zucchiniköttet, rivna morötter, de hackade tomaterna, tomatpurén och en skvätt vin. Smaka av med salt, peppar, oregano och lite socker. Låt det koka in i ungefär 20 minuter. Fyll zucchinisarna, smula över getost och vanlig ost om ni vill ha det också. Gratinera tills osten har fått fin färg. Servera med god sallad.