Salladen från italienska mathimlen. Tack storebror, Jänna, Jamie Oliver och alla italienska gummor för det här finfina receptet!

Panzanella
4 portioner

några skivor bröd, gärna dygnsgammalt
olivolja
fänkålsfrön, ungefär 2 tsk

tomater i blandade färger och storlekar
salladslök, 2 st
1 vitlöksklyfta
kapris, någon matsked
färsk basilika, en kruka

rödvinsvinäger
olivolja
havssalt & nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Riv brödet i ganska små bitar, som krutonger ungefär, ringla över rikligt med olivolja och strö över fänkålsfrön. Ställ in i ugnen tills krutongerna är frasiga, vilket borde ta 10-15 minuter. Blanda en vinaigrette på rödvinsvinäger och olivolja, blanda i riven vitlök och havssalt och nymald svartpeppar. Klyfta tomaterna grovt och blanda med vinaigretten. Strimla salladslöken och blanda i den, kapris och basilikablad. Smaka av med salt och peppar om det behövs.