Om man gör hemmagjord pizza (som vi gjorde igår) och är sugen på något annat än vanlig pizzasallad till (vilket jag var igår) passar Annes kålsallad alldeles utmärkt till… precis allt, egentligen. Den här finfina salladen har hängt med i min mapp med favoritrecept ett bra tag och förtjänar allt några sekunder till i rampljuset.

Annes vitkålssallad
2 portioner

4 dl strimlad vitkål
2 cm färsk ingefära (skalad och finhackad)
1 lime (saften)
2 msk vitvinsvinäger
1,5 msk strösocker
chilipulver efter tycke och smak
flingsalt & nymalen svartpeppar
4 körsbärstomater (halverade)
1 rödlök (tunt skivad)
rostade jordnötter (grovt hackade)

Blanda ingefära, limejuice, vinäger, socker och chilipulver. Lägg i vitkålen och blanda ordentligt. Tillsätt tomat och rödlök, strö över salt och nymald svartpeppar och toppa med (massor av) grovt hackade jordnötter. Låt salladen gotta till sig lite i kylskåpet innan servering.