Sara undrade om jag inte kan dela med mig av receptet på gazpachon vi åt igår. Visst kan jag det! På ett ungefär i alla fall, för igår när jag lagade mat var jag hungrig som en varg och mixade ihop den här soppan på mindre än fem minuter.

Godast blir den egentligen när den får stå till sig ett tag så är du lite förutseende kan du göra den några timmar innan den ska serveras.

Gazpacho
2 portioner

4 mogna tomater
1 liten gul lök
1 röd paprika
1 vitlökslyfta
1 liten gurka (halva till soppan, halva tärnad till servering)
1 msk olivolja
Salt & nymald svartpeppar
1 tsk chiliflakes

Tärna grönsakerna slarvigt och lägg allt i en mixer. Mixa ordentligt tills det är en soppa. Tillsätt olivolja och krydda med salt, nymald svartpeppar och chiliflakes. Ta det lugnt med chiliflakesen om du inte är så förtjust i stark mat – det var nämligen ganska bra sting i vår soppa, kan jag lova. Ställ soppan kallt, tärna resten av gurkan fint. Servera gazpachon med några isbitar och lite tärnad gurka.