Innan jag träffade min kompis Nina hade jag aldrig hört talas om begreppet rövargodis. Jag har med andra ord levt tjugonio år utan den här ljuvliga lilla anrättningen, det är ju inte riktigt klokt.

Nina bjöd på en alldeles ljuvlig dessert med tjock grekisk yoghurt, rabarberkompott och rövargodis på toppen. Det här är min variant!

Rövargodis
2 portioner

Några stora matskedar grekisk (eller turkisk) yoghurt
Florsocker
Smör, ungefär 25 g
1,5 msk råsocker
2 dl havregryn
1 passionsfrukt per portion

Jag tog ungefär två stora matskedar yoghurt per glas. Blanda yoghurten med florsockret tills det är så sött du vill ha det – jag föredrar ganska lite socker eftersom rövargodiset på toppen är ganska sött. Smält smöret i en stekpanna. Tag av från värmen, häll i fiberhavregryn och socker. Blanda ihop och låt det stelna tills det är ordentligt krispigt. Lägg yoghurten i portionsformar, toppa med rövargodis och passionsfrukt.