Kan man få för många recept på chokladkakor? Tror inte det.

Den här ultramäktiga chokladkakan bjöd Clara på till efterrätt när vi firade midsommar tillsammans. Jag kan såhär i efterhand inte alls komma ihåg varför jag började kalla den för skenet-bedrar-kakan, men något jag kommer ihåg är det här: det är mer än ok att helt ogenerat ta två (jätte-) stora bitar och njuta av utan att skämmas!

Claras chokladkaka
Många bitar pga mäktig

3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
150 g smör
2 ägg

200 g mörk choklad
1,5 dl grädde
2 msk smält smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, blanda ner det i smeten och knäck sedan i två ägg och blanda ordentligt tills smeten är jämn och fin. Grädda i en rund form med löstagbar kant (24 cm) i 20 minuter (absolut inte längre än det hälsar Clara, för då blir kakan torr). Ta ut kakan när den är klar och låt den svalna lite. Smält under tiden choklad tillsammans med grädde i en kastrull. Häll i smöret och rör till en jämn sås på svag värme och häll sedan såsen på kakan. Bäst är kakan när den varit kyld så ställ den i frysen ett tag innan servering. Servera med vispad grädde eller glass.