Jag har bott i Göteborg i snart åtta år. Trots det är det Skåne jag kallar hemma, och inte undra på det. Klippor och skärgård i all ära – det finns verkligen inget i hela världen som går upp mot Skåne.

När jag, mamma och pappa hälsade på Lillbjörnen för första gången (tänk, vad han har vuxit sedan han flyttade hem till oss!) passade vi på att åka på utflykt. Vi körde genom Ystad, spanade in Sandhammaren, kollade in alla små fiskelägen som ligger längst med kusten och stannade till vid Ravlunda kyrka där man kan hitta det här:

Alldeles korrekt, en gravsten. Det är nämligen lite av en tradition att stanna till här för att sända en tanke till den stora författaren som ligger begravd här. Vet ni vem det är, kanske?

En liten bit utanför Kivik ligger det kända musteriet. Där finns det en fin liten musteributik där du kan köpa allt från juice till mammas favorit – äppel- och kaneldrycken som kan drickas varm eller kall. Har ni vägarna förbi är det en dödssynd att inte stanna till här, bara så ni vet. Nä, kära vänner, nu packar jag ihop mig och åker ner till Skåne för en veckas häng tillsammans med familjen. Nu börjar semestern – vi hörs från Skåne!