Den här kakan är otrolig. Jag hittade den hos Anne förra året och trots att jag har bakat den en gång innan har jag aldrig fått smaka på den…

Calle tog nämligen med sig den till fredagsfikat och inte en endaste liten bit blev kvar till mig. Igår var det alltså provsmakning för första gången och den är verkligen himmelsk.

Trippelcitronkaka
10-12 bitar

3 ägg
1, 25 dl matolja
2,5 dl yogurt (av det mildare slaget)
220 g socker
skal från 2 citroner (fint rivet)
0,5 tsk vaniljextrakt
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

80 g strösocker
1 dl pressad citron

2,5 dl florsocker
2-3 msk citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg, matolja, yoghurt, socker, citronskal och vanilj. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och häll sedan ner det i smeten. Häll i en smörad och mjölad springform och grädda i 50 minuter. Koka under tiden ihop socker och citronsaft till citronsyrupen. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lite. Ta loss kanten på formen. Stick massor av hål i kakan med en provsticka eller något annat smalt och spetsigt. Häll över citronsyrupen försiktigt så att det mesta rinner ner i hålen. Låt kakan svalna och rör sedan ihop citronglasyren. Häll den över kakan och låt den stelna.