Precis som många andra är jag helt galen i att plocka på mig receptfoldrar som jag hittar i affären. När jag och mamma handlade i fredags hittade jag en ny från Zeta – hurra! – och i den hittade jag ett helt gäng nya recept att prova.

Det här bland annat – stekt sparris med balsamvinäger och parmesan. Vi åt det till lunch, men jag skulle säga att det passar utmärkt även som förrätt eller tillbehör.

Sparris med balsamvinäger & parmesan
2-3 portioner

1 knippe grön sparris
olivolja att steka i
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
havssalt & nymald svartpeppar
hyvlad parmesanost

Bryt bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja i några minuter tills sparrisen har fått färg. Krydda med salt och peppar. Blanda olivolja och balsamvinäger. Lägg sparrisen på ett fat, ringla över dressingen och hyvla över parmesanost.