Paris, alltså. Vilken stad. Trots att jag har varit där x antal gånger innan lyckades jag kryssa av några nya grejer på detta-måste-vi-se-listan den här gången. Picknick vid Seine-kanten, till exempel. Det kan ha varit en av de finaste kvällarna (än så länge) det här året. Stinkande ostar, gott rödvin, små söta tomater och världens finaste vänner. Det behövs inte mycket mer än så för att göra mig glad.

Tomaterna då? Gissa. Röda, små, söta och alldeles, alldeles underbara. Som gjorda för picknick!

Självklart åt vi macarons. Perfekt efterrätt när man sitter uppe på Montmartre och picknickar. Favoriten är sedan innan lakrits och cassis.

Högst upp på listan över topp-tio-att-äta-i-Paris hamnar löksoppan. Minst en om dagen rekommenderas, gärna med ett glas gott vin till.

Sparris större än mina armar hittar man i varje hörna, finfina kronärtskockor likaså. Det är alltså knappast brist på fina råvaror i Paris. Nästa gång vi är i stan har jag bestämt att vi ska hyra lägenhet så att vi kan laga lite mat hemma.

Men, bäst av allt – osten. det finns så många goda ostar i denna stad att man blir alldeles ostig. Hård ost, mjuk ost, grön ost, blå ost… ojojoj. Osthuvudstaden nummer ett, det är helt klart sant.