Det här receptet har jag skrivit om en gång innan men eftersom det är lag på att man får skriva om bra recept (minst) två gånger är det dags igen. Jag tror nämligen att det är alldeles för många av er som har missat det här receptet (signerat Marcus Aujalay) och så kan vi inte ha det.

Calle äter gärna någon sorts lufttorkad skinka till och jag smörsteker gärna rotselleriskivor som jag kryddar med salt och nymald svartpeppar.

Risoni med getost och gremolata
4 portioner

2 finhackade schalottenlökar
8 dl hönsbuljong/grönsaksbuljong
(fick en kommentar ang. buljongen. i originalreceptet står det hönsbuljong, men med som med allt annat går det självklart att byta ut hönsbuljongen mot grönsakbuljong istället.)
4 dl risoni (risformad pasta)
100 g chèvre
salt & peppar

1 knippe bladpersilja
1 dl olivolja
2 msk rivet citronskal
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Blanda alla ingredienser till gremolatan och låt den stå. Stek schalottenlök i 1 msk smör utan att den får färg. Tillsätt sedan risonin och hälften av hönsbuljongen. Koka sakta under ständig omrörning, precis som en risotto. Späd med mer hönsbuljongen efter hand – se bara till att pastan inte blir överkokt. Blanda i lite smör och smaka av med salt och peppar, och lägg slutligen i getost och rör om försiktigt. (det bästa är när det finns getostbitar kvar som inte har smält ordentligt). Lägg upp på en tallrik och garnera med gremolatan. Servera direkt.