Jag säger som jag brukar: ny vecka, nya tag! Solen skiner, himlen är blå och på fredag åker vi till Paris. Livet kunde vara sämre.

För några veckor sedan bjöd vi på någon sorts tomatbakelse till förrätt, och kombinationen av frasig smördeg och sötsyrliga tomater var en riktig höjdare! Receptet kommer från Allt om mat.

Tomatbakelse
4 portioner

1 st smördeg (jag köpte färdig)
philadelphiaost eller crème fraiche
200 g romanticatomater
några basilikablad
havssalt & nymald svartpeppar
olivolja
balsamicocrème

Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen på plåten och skär ut 8 runda bitar (jag använde ett ganska litet glas men gör i den storlek som passar dig bäst – om ni är hungriga kan det vara en bra idé att göra rundlarna lite större). Bred på philadelphiaost eller crème fraiche (ett ganska tjockt lager!) och strö över nymald svartpeppar och lite salt. Skiva romanticatomaterna, ringla över olivolja och grädda i ugnen ca 10 minuter tills de har fått lite färg. Ta ut dem, strö över basilikablad och nymald svartpeppar och ringla över balsamicocrème.