Innan vi åkte till HK hade jag, Calle, Johan och Magnus traditionsenlig onsdagsmiddag. Av någon högst märklig anledning hade jag helt och hållet glömt bort det där med efterrätt så det blev en man-tager-vad-man-haver-variant som blev ack så god!

Inget med maräng kan ju någonsin gå fel, eller hur? (Se till att det blir lite maräng över så du kan slicka skålen när pajerna står i ugnen!)

Kaneläpplen med maräng
4 små pajformar (13,5 cm)

4 äpplen (kanske 5 om du har små äpplen)
smör
1 dl socker
kanel
2 äggvitor
1 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna med elvisp eller assistent. Häll försiktigt i sockret och vispa på hög hastighet tills det är ett fast, vitt och blankt skum. Skär äpplena i mindre bitar och stek i en stekpanna med smör, kanel och socker tills de har mjuknat något. Smöra 4 små pajformar och lägg i äpplena. Lägg på marängsmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35-ish minuter. Håll koll, tiden kan variera!