Igår hade jag och mina partners in crime (Johan, Magnus och Calle) torsdagsmiddag. Vi gjorde egen pasta och till efterrätt blev det något alldeles, alldeles ljuvligt – blodapelsinsorbet.

Det var Fröken Dill som fick in mig på sorbetspåret, och såhär i efterhand kan jag inte alls förstå varför vi inte har provat att göra sorbet innan. Oj. Vad. Gott. Det. Var. Receptet kommer från Allt om mat.

Blodapelsinsorbet
4 portioner

5 dl färskpressad blodapelsinsaft
2 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 st gelatinblad

Koka socker och vatten till en lag och låt kallna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i några minuter och värm sedan upp lite av sockerlagen. Ta upp gelatinbladet och smält i lagen. Tillsätt resten av sockerlagen och blodapelsinsaften. Frys blandningen i glassmaskinen i ungefär 30 minuter och lägg sedan i frysen tills den har stelnat ordentligt.