Jag är väldigt förtjust i att bjuda på fyllda saker när vi har gäster, mest för att det är lätt att förbereda och smidigt och lätt att dra fram ur ugnen när gästerna väl kommit. Jag gör på olika sätt varje gång men det här receptet kommer från våra grannar.

Det här smakar lite som en eggplant parmiggiano i annan kostym!

Fylld aubergine
4 portioner

2 auberginer
500 g tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
socker, salt och nymald svartpeppar
färsk basilika
1 pkt mozarella (tärnad)
riven parmesanost
olivolja

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj auberginerna och dela dem på längden. Salta dem på insidan och låt dem vila i minst en halvtimme. Skölj bort saltet med kallt vatten och torka med hushållspapper. Gröp ur halvorna och finhacka fruktköttet. Hacka tomaterna. Fräs vitlöken med aubergineköttet i olivolja tills det börjar få lite färg. Tillsätt tomater, socker, salt, peppar och hackad basilika. Koka ihop tills det är som en tjock sås. Torka auberginehalvorna i ugnen i ungefär 20 minuter. Torka av dem med hushållspapper. Höj ugnsvärmen till 225 grader och lägg skalhalvorna i en smord form. Fyll dem med aubergineröran och strö över mozarella och parmesan. Grädda i 10-15 minuter.