Det här är en av de bästa pajerna jag vet, kanske mest för att den är sådär sötsyrlig och god. Kombinationen med söt, kondenserad mjölk och lime är magisk. Att den är enkel att göra är ju inte heller en nackdel!

Originalreceptet kommer från Leila Lindholm.

Key lime pie
4 portioner

200 g digestivekex
100 g smör

1 burk sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
5 st limefrukter (saften och skalet)

0,5 pkt philadelphiaost
florsocker
limeskal

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mixer och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i pajformarna och förgrädda skalen i 10 minuter. Låt skalen svalna och gör under tiden fyllningen. Blanda kondenserad mjölk med äggulor och limesaft. Låt smeten stå och dra sig ett tag. Blanda philadelphiaost med florsocker (jag tar alltid florsocker på måfå tills jag tycker att det smakar som jag vill) och riv i limeskal tills du är nöjd med smaken. Ställ den i kylskåpet. Fyll pajskalen med smeten och grädda i ca 10-15 minuter. Låt pajerna svalna och lägg på en klick med philadelphia-lime-kräm precis innan servering.