Så var det måndag igen. Den här veckan blir spännande – någon dag snart ska nämligen jag, Calle och Johan göra egen sushi för första gången. Till efterrätt vill mina partners in crime göra wasabiglass, någon av er som provat det som kan lova mig att det faktiskt är gott och inte precis så läskigt som det låter?

På tal om glass så vet jag att jag har sagt det här innan, men jag har hittat ett fantastiskt recept på vaniljglass! Konsistensen blir perfekt! Använd extra fin vaniljstång så blir vaniljsmaken alldeles ljuvlig.

Vaniljglass

4 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
1 vaniljstång (en fin! ingen billig variant)
en nypa salt

Vispa äggulorna och sockret i assistent eller med elvisp tills blandningen är pösig. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och koka upp fröna, stången och en nypa salt med grädden. Dra av gräddblandningen från plattan och låt det svalna. Häll det sedan över äggblandningen och blanda väl. Ställ skålen i ett vattenbad med sjudande vatten och rör oavbrutet med en visp tills krämen är ungefär 85 grader (vilket borde ta ungefär 10 minuter). Ta upp stången och ställ skålen i ett isbad tills blandningen kallnat. Häll det i glassmaskinen och kör i ca 40 min. Häll upp i plastlåda och låt den ligga i frysen några timmar innan servering.