Ibland tittar jag på Rachael Ray, den högljudda, amerikanska kvinnan som har ett eget morgon-tv-program där hon bland annat lagar mat. Ofta är det mat som inte alls tilltallar mig, men ibland glimmar det till och jag får för mig att prova något av hennes recept.

Förra veckan gjorde hon det här, en pastavariant med tacosmak. inte alls så dumt, faktiskt! Jag har som vanligt vegifierat orginalreceptet.

Tacopasta
4 portioner

4 portioner penne
olivolja
300 g Anamma sojafärs
1 stor gul lök
1 jalapeño (vi använde inlagda)
2 stora vitlöksklyftor
2 nävar chilipulver
1 näve spiskummin
1 näve torkad koriander
2 msk tomatpuré
1 flaska öl

riven ost
finhackade tomater

Koka pastan i lättsaltat vatten. Hetta upp olivolja och stek färsen. Tillsätt nästan all lök (spara lite till garnering), jalapeño, vitlök, chilipulver, spiskummin och koriander. Salta och peppra. Stek tills löken har blivit lite mjuk, det tar ungefär 5 minuter. Rör i tomatpurén och häll i ölen. Låt den koka in. Tillsätt pastan till köttfärsröran och blanda ordentligt. Lägg upp på tallrik och toppa med riven ost, lök och finhackade tomater.