Förra fredagen gjorde jag och Call ravioli för första gången. Någonsin. Hoppande Jesus, vad gott det blev! Och oj, vad jag tycker om vår pastamaskin. Raviolin blev otroligt bra (väldigt blygsamt, jag vet) trots att Calle av någon anledning gjorde degen på frihand istället för att följa receptet som vi använde sist. Oklar anledning…

Man kan ju använda vilken fyllning man vill, men vi ville ha något enkelt och satsade på ett säkert kort – ricotta, ruccola och valnötter.

Ravioli med rucola, ricotta & valnötter
2 portioner (+matlåda)

1 sats pastadeg
3-4 nävar ruccola
0,5 pkt ricottaost
1 vitlöksklyfta
en näve valnötter
salt & svartpeppar
en gnutta riven muskot
1 uppvispat ägg

Gör pastadegen och låt sedan vila när du gör fyllningen. Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda tills det är en jämn smet. Den ska vara relativt fast – ungefär som på bilden ovan. När pastadegen har vilat i någon timme delar du den i fyra delar. Använd sedan lasagne-tillsatsen till pastamaskinen för att kavla ut degen till lagom tunna plattor (inte för tunna och inte för tjocka. Lagom). Klicka ut lagom stora bollar (ungefär en tesked) på plattorna och skär sedan ut fyrkanter med en pizzaslicer. Pensla kanterna på fyrkanten med ägg, vik över den ena sidan och tryck till ordentligt tills de ser ut som små kuddar, ungefär såhär:

Koka raviolin i lättsaltat vatten, och håll uppsikt för det går snabbt! Koka i ungefär två minuter. Låt raviolin rinna av på en handduk när de är klara. Servera med en enkel sås – vi klickade över lite röd pesto, soltorkade tomater och några gröna marinerade oliver.