Det är väl knappast någon hemlighet att jag är förtjust i italiensk mat, och varje gång jag är i Italien är det tradition att äta pasta arrabiata.

Av någon anledning (“det blir aldrig lika gott hemma”, “det är säkert krångligt” osv osv) har jag aldrig lagat det själv, men gissa hur glad jag blev förra söndagen när jag lagade den här såsen till vår hemmagjorda pasta – den blev hur god som helst!

Pasta arrabiata
2 portioner (+matlåda)

2 burkar krossade tomater
1 klyfta vitlök
1 liten röd chili (mer om du gillar stark sås, mindre för mildare…)
salt & peppar
socker
olivolja
persilja (finhackad)
parmesanost

Finhacka vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna. finhacka chilin och blanda med tomatsåsen. Krydda med salt, nymald svartpeppar och en gnutta socker. Låt såsen koka in i minst en halvtimme, på låg värme under lock. Servera med pasta (penne är godast!) och strö över persilja och parmesanost innan servering.