Igår var Pernilla här fikade och då fick jag äntligen tillfälle att bjuda på muffins bakade i mina Teema-muggar efter receptet som jag hittade på jobbet förra veckan. Teema-servisen designades av Kaj Franck 1952.

Jag ber om ursäkt för min totala brist på ödmjukhet, men åh, vad fina de blev! Frostingen blandar jag ihop påfrihand så smakar er fram.

Muggins
6 (jättestora) muffins

2 teemamuggar med mjöl
1 teemamugg med socker
1 teemamugg med naturell yoghurt
0,5 teemamugg med smör
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 teemamugg med frusna blåbär

philadelphiaost
crème fraiche
florsocker
en gnutta kanel

Sätt ugnen på 180 grader.Smöra och mjöla insidan av muggarna. Blanda rumstempererat smör, ägg salt och socker i en bunke och vispa några minuter. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och rör ner hälften i smeten. Tillsätt yoghurt och resten av mjölet. Häll i blåbären och blanda försiktigt. Fyll muggarna (ungefär 2/3) med smet och grädda i 30 minuter i mitten av ugnen. Blanda ingredienserna till frostingen och bred på muffinsen. Garnera med blåbär.