Till den där soppan i inlägget under bakade jag ett fyllt bröd som var väldigt gott. Tyvärr är det så att när jag bakar får jag alltid för mig att jag ska ändra något i receptet, typ ha i grahamsmjöl och rågmjöl istället för vetemjöl osv. Det kan ibland resultera i lite olika saker, bland annat att det inte riktigt går som jag tänker…

…degen blev nämligen väldigt kladdig, men efter att ha tillsatt vad som kändes som typ 1 liter mjöl extra, blev brödet riktigt bra. Jag lägger ut originalreceptet till er så slipper ni samma problem. Förhoppningsvis.

Bröd med parmesan & oliver
1 rund kaka

0,5 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl vatten
2,5 dl havrekli
5 dl grahamsmjöl
5,5 dl vetemjöl

parmesanost (riven)
svarta oliver (hackade)
färsk basilika

Smula jästen i en bunke, häll ner salt och honung. Blanda med lite av vattnet (som ska vara ljummet). Lälll i resten av vattnet och havreklin. blanda försiktigt och häll sedan i grahams- och vetemjölet och blanda tills du har en smidig deg. Låt degen jäsa i högst 2 timmar (min jäste i lite mer än en timme). Sätt ugnen på 200 grader, stjälp upp degen på bordet och dela den i två delar. Ta den ena delen och platta ut till en rund platta. Lägg på fyllningen. Platta sedan ut den andra biten med deg och lägg den över fyllningen. Tryck ihop i kanterna. Grädda i ugnen (jag använde vår baksten, det fungerade utmärkt!) i 30 minuter. Låt brödet vila en stund skär upp det precis innan servering.