Cème brûlée är en sådan efterrätt som jag fullkomligen älskar, men som jag sällan lagar hemma. Jag inbillar mig att det är jobbigt och krångligt. Hallå? Varför har jag fått för mig det? Det är ju hur lätt som helst.

Nästan, i alla fall. En helt vanlig hederlig crème brûlée är min favorit, men till nyår lyxade jag till det och gjorde en variant med kanel.

Crème Brûlée med kanel
4 portioner

3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
1 dl socker
4 äggulor
0,5 msk kanel
2 msk råsocker

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull och låt det koka upp. Vispa upp äggulorna i en bunke och häll över grädden och vispa ordentligt. Blanda i kanelen och häll upp smeten i fyra formar. Ställ de fyllda formarna i en ugnsfast form och fyll på med kokande vatten så att formarna är täckta till hälften med vatten. Grädda i vattenbadet i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Om smeten är lite lös när du tar ut formarna är det ok, den sätter sig när den svalnar. Ställ formarna i kylen över natten. Precis innan servering strör du på råsockret och bränner av med brännare. Servera med bär.