Imorgon är det Calles tur att ta med sig fika till jobbet. På “normala” arbetsplatser fikas det ofta bullar eller kakor men när jag frågade vad de ville att jag skulle baka fick jag förslagen crème brûlée eller pannacotta. Eh, hej? Nä, pannacotta fick det bli. En gräddfilig sådan.

Receptet kommer ursprungligen från favoritkokboken Mat hemma och på krogen av Marcus Aujalay.

Gräddfilspannacotta
4 portioner

2 dl vispgrädde
110 g socker
1 vaniljstång
6 dl gräddfil
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet och dela på vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med sockret och vaniljfröna. Dra åt sidan, lägg i gelatinbladen och vispa så att de löses upp. Blanda i gräddfil och häll sedan upp i glas. Ställ kallt i (minst) några timmar och garnera med bär (av valfritt slag, det mesta är gott till) precis innan servering.