Julen i the Hemert family är alltid väldigt fin och väldigt kaotisk. Det blir liksom lätt så när två föräldrar, tre syskon, två syskonbarn, en hund och en papegoja är hemma samtidigt. Och en Calle då också, för i år har han firat i Skåne med oss. På självaste julaftonsdagen fick han det hedervärda uppdraget att lacka alla tvåtusensjuttiotre julklappar innan de förflyttades till sin rätta plats under julgranen.

Isbjörnen hade gjort sig julfin och hade på sig sin bästa Bruce Springsteen-inspirerade scarves runt halsen.

Till lunch åt vi min nykokta risgrynsgröt. Min storebror niclas fick mandeln men “glömde” visst att säga det och slapp därmed rimmet som hör till.

på julbordet serverades det bland annat charlottapappans stuvade grönkål, prinskorvar och revben, röd- och brunkål, sill, köttbullar, paté och…

…dopp i grytan. Det var Calles första dopp och det fick (väl) godkänt av urgöteborgaren.

Vildsvinsprinskorvarna  (och vildsvinsrevbenen) kommer från Sjunkaröds vildsvinsfarm som drivs av en vän till familjen.

En liten del av det stora julbordet.

Min syster åt för mycket av julbordet och blev alldeles uppsvullen. Nä, jag skojar bara, hon har en bebis i magen som beräknas komma ut inom några veckor (tur det, för jag har känt på magen de senaste dagarna och bebis är s-j-ö-v-i-l-d där inne).

Efter julklappsutdelningen var vi alla trötta (speciellt Isbjörnen som dagen till ära fick lov att ligga i soffan…) Kvällen avslutades med en hård match i när och fjärran-spelet (jag och syster vann…) och ett glas übergott pinot noir-vin. Hoppas att ni alla har en fin jul!