God morgon! Vi är i Köpenhamn, klockan är snart halv nio och jag har varit klarvaken i en timme. Det har inte vissa andra i den här familjen, kan jag lova. Igår var vi på Nörrebro Brygghus, ett av Köpenhamns mest kända bryggerier, och åt middag och drack öl. Deras koncept är att man kan välja en ölmeny till maten så jag och Calle körde på trerätters med tillhörande ölpaket.

Vi hade ett bra bord med – till Calles stora glädje – utsikt över bryggningsområdet där de på kvällarna även har rundturer som vi skulle vilja gå på. Tyvärr är de ganska populära (och helst ska man vara över tio personer) så det blir ingen rundtur för oss den här gången.

Att äta trerätters middag och dricka fyra öl till är en mäktig upplevelse. På alla plan. Men det var fantastiskt gott, och kul att smaka öl som passade alldeles utmärkt ihop med maten. Julölen (längst till höger) var min favorit och Calle tyckte att den sista ölen, som var en porter och inte finns med på bilden ovan, var bäst. kärlek + öl + mat + Köpenhamn = gå hit. Ryesgade 3, info@norrebrobryghus.dkHär hittar ni hemsidan.