Först av allt – tack för alla tips och råd gällande golvet. Igår kväll lutade vi golvet och nu, as we speak, står Calle i köket och lägger på det sista lagret med såpa. Hurra! Nu är det åter 24 timmar av icke-beträda-köksgolvet, vilket innebär noll matlagning för vår del.

Tur då att vi lagade den här pastan förra veckan, så att jag har något att skriva om. Svamp och vitvin är ju som bekant en alldeles fantastisk kombination, och med lite apelsin i så blir det ännu bättre.

Pasta med svamp & apelsin
4 portioner

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl juice + zest från apelsin
200 g trattkantareller (om man har färska – vi använde istället ungefär 2 nävar torkad svamp)
1 dl riven parmesanost
salt & nymald svartpeppar
färsk timjan
4 portioner spaghetti

Lägg trattkantarellerna i blöt 20 minuter innan du sätter igång med matlagningen. Hacka lök och vitlök och stek i en skvätt olivolja. Häll i vitt vin och låt koka upp. Tillsätt sedan grädde, trattkantareller (krama ur dem lite innan du lägger i dem) och juice och skal från apelsin eller clementin. Jag brukar även tillsätta lite av vattnet som trattkantarellerna har legat i – det smakar ljuvligt. Låt koka i några minuter. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och tillsätt sist parmesan. Blanda med nykokt spaghetti och strö över färsk timjan precis innan servering.