Calles mormor är en riktig hejare på att baka, och de här kakorna – well, de är helt bananas. Galet goda. Überguten. Très bien – ni fattar. kakor med smörkräm i mitten, det kan liksom inte gå fel. Igår provade jag på att baka dem alldeles själv, och det gick utmärkt.

Nästa gång ska jag prova att smaksätta smörkrämen med lite choklad, det kan nog bli riktigt gott det med!

Pariservåfflor
ca 10 st

2,5 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

100 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl och smör. tillsätt vatten och knåda ihop till en deg och lägg i kylen i någon timme. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader) och kavla ut degen till ungefär en halv centimeters tjocklek. Använd en rund kakform (jag använde en helt vanlig pepparkaksform) och ta ut kakor (ca 6 cm i diameter). Lägg de runda kakorna på ett sockrat smörgåspapper och kavla med kruskavel så att de blir ovala, långsmala kakor. Lägg dem sedan på en smörad/bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, eller tills de fått fin färg och ser spröda ut. Rör ihop smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till en jämn och smidig kräm. Lägg ihop kakorna två och två med (massor med) smörkräm i mitten och låt de stå kallt tills de ska serveras.