Vid förra helgens italienska frenzy bjöd vi på pannacotta till efterrätt. I vanliga fall brukar jag göra en gräddfilspannacotta som inte är riktigt lika söt som den här, men med hallon till blev den här varianten en riktig höjdare måste jag säga. De syrliga hallonen balanserar upp bra!

Hoppas att ni alla får en fin helg – snart åker vi mot Skåne för att spendera natten där, och imorgon bär det av mot Pisa. Hurra!

Vaniljpannacotta med hallon
4 portioner

5 dl grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg fröna och vaniljstången i en kastrull med grädden och sockret. Koka upp och ta bort kastrullen från plattan. Ta ut vaniljstången, tillsätt gelatinbladen och vispa ordentligt så att de löser sig. Häll upp grädden i glas eller formar och ställ i kylen i några timmar. Lägg över färska hallon (eller andra valfria bär, såklart) precis innan servering.