Om jag får välja en enda kaka att ta med mig till en öde ö skulle det bli en sådanhär. Inte för att jag planerar att åka till en öde ö just nu kanske, men det är bra att vara förberedd om frågan skulle komma.

De innehåller inte en enda nyttig ingrediens och går i den här familjen under öknamnet tusenkalorier-kakorna.

Snickerskakor
1 plåt, ungefär

1 burk ekologiskt jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
10 dl rice crispies
200 g mörk blockchoklad

Blanda jordnötssmöret, sockret, sirapen och vaniljsockret i en kastrull på svag värme (utan att det kokar). Blanda sedan i rice crispies, häll upp på en plåt med bakplåtspapper och platta ut röran till en någorlunda fyrkantiga platta som är ca 1 cm tjock. Smält blockchokladen och häll över kakan och bred ut lite snyggt så att allt är täckt. Låt kakan svalna av lite innan du skär den i bitar. Ställ bitarna i kylen om de inte ska avnjutas direkt (och förvara kakorna i kylen eller i ett kallt skafferi om det råkar bli några över – chansen är i det närmsta obefintlig, kan jag lova).