Jag och Calle har satt igång en renovering av vårt lilla kök. Vitvaror ska bytas, golvet ska slipas, luckor ska målas och en ny bänkskiva och vask ska komma på plats. Är det tänkt. Vi sitter inne med ett originalkök från 1929 i vår lägenhet, och trots att det bitvis är ganska opraktiskt vill vi behålla så mycket av det gamla köket som det går.

Hur som helst, idag kom det nya kylskåpet, och när jag packade in all mat hittade jag en liten låda med rött innehåll. Jag dog nästan av lycka när jag insåg att det var saften som Emelie gjorde i somras när vi var på landet! Hurra! Jag som trodde jag hade druckit upp allt.

Emelies vildhallonsaft
en stor laddning

2 l hallon
3 l vatten
4 kg strösocker
30 g vinsyra

Koka upp vattnet och häll det varma vattnet över bären. Låt stå i kastrullen i ett dygn och sila sedan av saften. Rör i sockret och vinsyran och tappa upp den koncentrerade saften på flaskor.