Jag har en hel drös med matrelaterade Brooklyn- & Manhattantips, och för att ni ska slippa läsa om NYC de närmsta två månaderna kommer här ett komprimerat hit-måste-ni-gå-inlägg.

Olive valley är ett hål-i-väggen-hak bredvid The Archive (se längre ner i inlägget) som serverar mat från mellanöstern.  Falafeln är ofattbart god, och om du ber om en extra klick hommous blir den beyond himmelsk. 43 bogart st, (718) 894.1800 (tunnelbana, hållplats Morgan av).

Williams Sonoma är den bästa affären för kökstillbehör på denna sidan Atlanten. Fullproppad med allt från Kitchen Aid och Le creuset till roliga amerikanska kokböcker och bakredskap. 110 7th avenue, www.williamssonoma.com (tunnelbana, hållplats 14th st).

Grym lemonad, tråkig personal. istället, perfekt kombination: köp din lemonad här, och gå vidare till…

Affären bredvid – Brooklyn’s natural. underbar, liten och välsorterad affär som även har en mini-deli där du kan beställa smörgåsar i alla möjliga varianter. 49 bogart st (hållplats: Morgan av).

Brunch är lika hett i NYC som i Sverige. Vi brunchade på Roberta’s, ett vi-odlar-och-producerar-allt-själv-ställe i Brooklyn. Jag åt äggröra med taleggio och surdegsbrod, ofattbart gott! Isteet serverades i små burkar, mycket söt och smart idé som jag ska komma ihåg till nästa sommar. 261 moore st, www.robertaspizza.com (hållplats Morgan Av).

Utanför Roberta’s finns det på söndagar ett gäng som säljer egenproducerad frukt och grönsaker som de odlar på ett tak i NYC. Gissa vad jag köpte med mig hem… www.brooklyngrangefarm.com.

Rare view roof top bar. Det finns ingen bar på Manhattan som jag tycker om så mycket som den här, och numera är det en tradition att gå dit (minst) en gång per NYC-besök. De serverar dyra drinkar som är väl värda priset. 303 lexington avenue, www.rarebarandgrill.com (hållplats Grand central station eller 33rd st).

Sista kvällen i NYC åt vi middag med Alex och Adam på Rice som ligger i Downtown Brooklyn, nästan precis vid East river. Välj ris (och de har massor att välja mellan) och välj tillbehör – kul idé! Mysig innergård att sitta på. Jag drack matcha latte (mycket gott!) – någon av er som brukar drickar matcha-te? 81 washington st, www.riceny.com.