Igår tittade jag och Calle på Vad blir det för mat? och blev såklart inspirerade till att göra egen pesto. Av någon anledning har vi aldrig gjort det själva innan (illa, jag vet) trots att det är så enkelt – och gott!

Receptet kommer ursprunglingen från Glenn Strömberg.

Pesto
2 portioner (och 1 matlåda, om man har tur)

100 g färsk basilika
20 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
6 msk olivolja
40 g parmesan (riven)
20 g pecorino (riven)
salt & nymalt svartpeppar
pasta för 2 personer (gärna reginette)

Mixa allt förutom osten i en mixer tills det är ordentligt blandat. Blanda sedan i osten och kör lite till. Har du bara parmesanost hemma går det alldeles utmärkt att hoppa över pecorinon och ersätta den mängden med parmesan istället, hälsar Glenn. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och häll sedan över peston och blanda allt ordentligt.