Trodde du att det kommer solsken efter regn? Då bor du inte i Göteborg, uppenbarligen. Här pendlar det idag mellan regn, ösregn, uppehåll, regn, ösregn, uppehåll (ni ser kanske mönstret?) så jag har hållt mig inomhus och bakat kokostoppar.

Jag tycker personligen inte att kokos överlag är det godaste som finns, men när det blandas till en smet och doppas i choklad kan det kanske slinka ner en eller två…

Kokostoppar
ungefär 12 st

200 gram kokosflingor
50 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 liten citron (skalet)
mörk choklad

Smält smöret och blanda med alla de andra ingredienserna. Sätt ugnen på 175 grader och låt smeten vila i en kvart. Forma små toppar med händerna och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, ställ sedan på en tallrik och låt kokostopparna svalna i kylen. Smält chokladen i ett vattenbad (jag tog en halv chokladkaka ungefär) och doppa de avsvalnade kokostopparna i skålen. Ställ på en plåt med bakplåtspapper igen och låt svalna av.